1262 Objavljeno 23 april 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Slijedi ugodan i topao vikend.

Sutra pretežno sunčano i suvo. Tokom popodnevnih časova, očekuje se porast prolazne kumulusne oblačnosti uz i dalje i uglavnom sunčano vrijeme.

U nedelju još toplije i sunčanije sa temperaturama vazduha do 21◦C.

U ponedeljak, prvi dio dana obilježiće uglavnom sunčano i suvo, dok se u nastavku dana očekuje porast oblačnosti, te pretežno oblačno vrijeme uz sunčane intervale i sunčane periode. Idući ka kraju dana i noći na utorak očekuje se dalji porast oblačnosti uz početak padavina u noći s ponedeljka na utorak.

U utorak hladnije i oblačno vrijeme sa padavinama, uglavnom u noći sa ponedeljka na utorak, te u večernjih satima sa utorka na srijedu. U utorak veče moguće su pljuskovite padavine uz mogućnost grmljavine.

Nestabilno vrijeme očekuje se sve do kraja aprila i početkom maja, tako da se se za prvomajske praznike i Vaskrs, očekuje promjenjivo vrijeme uz sunčane periode, te prolaznu slabu kišu ili prolazne pljuskove.

Minimalna temperatura vazduha za dane vikenda od dva do pet, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti između 14◦C i 18◦C u subotu, u nedelju nešto više, tačnije do 21◦C u Gradišci.

Od ponedeljka minimalne vrijednosti u porastu, od 3◦C do 6◦C u ponedeljak, uz postepen rast idući ka kraju sedmice u prosjeku za 1-2◦C po svakom narednom danu. U ponedeljak, nešto hladnije poredeći sa vikendom, sa temperaturama do 17◦C, u utorak još hladnije, pa se očekuje da će najviša dnevna u utorak biti do oko 16◦C.

Već od srijede temperature vazduha ponovo u porastu, pa se za 1. maj i Vaskrs očekuju temperature vazduha i preko 20◦C, tačnije do 23◦C.

Biometeorološki uslovi za dane vikenda povoljni. Pogoršanje biometeorološke slike od ponedeljka, kada tegobe mogu osjetiti meteoropate u vidu nesanice, glavobolje i razdražljivosti, te plućni bolesnici usljed porasta vlažnosti, kao i polena pojedinih trava i cvijeća biljaka koje trenutno cvijetaju.

Više o vremenu za prvomajske praznike i Vaskrs moći ćete čitati u nekoj od narednih prognoza na ''Micro mreži''.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković