626 Objavljeno 21 april 2021 Autor: Micro Mreza

Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša optužen je za teško ubistvo Gojka Veselića (76) kojeg je nakon zločina bacio u bunar iza kuće u mjestu Koljani kod Laktaša.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno  tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu.

Vajukića terete da je napao Veselića  24. januara 2021. godine u periodu od 18.30 do 19.30 časova, u mjestu Koljani kod Laktaša u njegovoj  porodičnoj kući. 

U optužnici stoji da je prvo došlo do svađe između žrtve i optuženog, da bi Vajukić potom i napao starca.

Optužnica ga tereti  da ga je više puta udarao Veselića zatvorenim pesnicama u predjelu glave i tijela, te da mu je „prignječio" grudni koš i trbuh.

- Optuženi je na taj način žrtvi izazvao poremećaj disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara i nagnječenja pluća, te druge povrede usljed čega je nastupila smrt Veselića.  Potom se narednog dana vratio u kuću oštećenog gdje je pronašao njegovo beživotno tijelo, skinuo mu donji veš, nakon čega je tijelo bacio u bunar u dvorištu njegove porodične kuće - stoji u optužnici, te dodaje da je djelo počinjeno na svirep ili podmukao način.

Vajukić se nalazi u pritvoru, a u Okružnom sudu Banjaluka mu se sudi za drumsko razbojništvo iz  2018. godine koje se dogodilo u mjestu Miloševci kod  Laktaša.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković