Auto Janković
513 Objavljeno 20 april 2021 Autor: Micro Mreza

Njegova Svetost Patrijarh Srpski Porfirije rukopoložio je u čin jeromonaha sabrata manastira Svete Petke u Zagrebu, jerođakona Savu (Bundala), koji je porijeklom iz Srpca.

Ovaj vjerski čin održan je u nedjelju 18. aprila na svetoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

NJegovoj Svetosti su, pored novorukopoloženog oca Save, sasluživali i iguman manastira Krke Sevastijan (Gordon), protosinđel Teofil (Dimitrić), nastojatelj manastira Osovice, protosinđel Nektarije (Đurić), protosinđel Venijamin (Kovačić), protonamesnik Bogoljub Ostojić, jeromonah Nikon (Cvetićanin), jerej Nenad Dragičević, protođakon Radojica Žagran, jerođakon Vasilije (Starovlah) i đakon Radomir Vrućinić.

Jeromonah Sava (Bundalo) je osnovnu školu završio u Srpcu a bogoslovsku srednju školu na Cetinju. Diplomirao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu gdje se trenutno nalazi na doktorskim studijama, a postdiplomske studije je završio u Pravoslavnom centru Vaseljenske patrijaršije u Šambeziju kod Ženeve u Švajcarskoj.

Tečno govori grčki, francuski, ruski i njemački jezik.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa