1607 Objavljeno 09 april 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Ovog vikenda još toplije, uz promjenjivo oblačno vrijeme uz duže sunčane periode u subotu, dok se u nedjelju očekuje dalji porast oblačnosti, pa će biti umjereno do pretežno oblačno uz sunčane intervale i sunčane periode.

Slab mraz u subotu ujutro očekuje se ponegdje na višim kotama, te u kotlinama na višljem Potkozarju zaklonjenim od sunca.

Početak naredne nedjelje obilježiće još toplije vrijeme, uz uglavnom oblačno jutro i predvečerje, mada se očekuju i sunčani intervali tokom ovog perioda. Oko podnevnih časova pretežno sunčano uz malu oblačnost, kao i uz dnevni razvoj prolazne oblačnosti.

U utorak osjetno hladnije uz pretežno oblačno do oblačno vrijeme i uz kraće sunačne intervale tokom dana, te uz padavine uglavnom tokom večeri i noći na srijedu. Takođe, tokom dana biće uslova za prolazni pljusak ponegdje na teritoriji grada. Kiša bi mogla tokom kasnijih večernjih časova i jutra na srijedu na Kozari preći i u susnježicu i snijeg.

Minimalna temperatura vazduha od -1◦C na najvišem Potkozarju do 3◦C u gradu na Savi, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti između 15◦C i 20◦C. U nedjelju i ponedjeljak, kako minimalne, tako i maksimalne temperature vazduha biće u više u prosjeku za 1-2◦C, u odnosu na prethodni dan.

U utorak kao posljedica nailaska, a tokom večeri i prolaska hladnog fronta očekuje se oblačno vrijeme uz početak padavina tokom večeri, koje će usloviti pad maksimalnih vrijednosti temperature vazduha. Najniža temperatura vazduha -2◦C na Kozari do 4◦C u Posavini, dok će najviša dnevna temperatura vazduha biti između 9◦C na Kozari do 14◦C u Posavini, Lijevču i Gradišci.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa