848 Objavljeno 31 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Muškarac je lišen slobode zbog pucanja iz vatrenog oružja, potvrđeno je za ''Micro mrežu'' iz PU Banja Luka.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 30.03.2021. godine lišili su slobode lice inicijala D.K. iz Laktaša, zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela ''Izazivanje opšte opasnosti'' i ''Nedozvoljena prozvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija''.

U Policijskoj stanici Laktaši, istog dana, zaprimljena je prijava od strane oštećenog lica, da je lice inicijala D.K. ispalio hitac iz puške u njegovom pravcu, koji ga nije pogodio.
Kod navedenog lica pronađena je i oduzeta puška. Takođe, pronađena je i određena količina minsko – eksplozivnih sredstava koja će biti uklonjena od strane tima Civilne zaštite opštine Laktaši.

Izvršeno je alkotestiranje lica D.K. kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,97 g/kg.

U toku je kriminalistička obrada lica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenim krivičnim djelima.

Uhapšen Banjalučanin, vozio drogiran, posjedovao drogu i hladno oružje

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 30.03.2021. godine prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu putničkog automobila kojim je upravljalo lice inicijala Z.P. iz Banjaluke.

Kod navedenog lica pronađeno je i oduzeto oko 3,10 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Marihuanu'' i 23 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Prilikom pregleda vozila pronađen je i oduzet nož i elektrošoker.

Nad licem Z.P. izvršeno je testiranje na prisustvo opojne droge u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga ''THC'', ''BZO'' i ''AMP''.

Lice je lišeno slobode te protiv istog slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, iz člana 41 stav 3. Zakona o oružju i municiji i iz člana 173. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković