504 Objavljeno 18 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je pritvor za Zdravka Milanovića (1954), osumnjičenog za pokušaj ubistva supruge Nevenke Milanović u Čerdačanima, kod Laktaša.

Osumnjičeni je u ponedjeljak, 15. marta, iz lovačke puške pucao u suprugu. Ona  je tom prilikom zadobila tjelesne povrede, pružena joj je ljekarska pomoć, te je smještena u Univerzitetski klinički centar RS.

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, zbog  postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti  ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti, 197. stav 1. tačka  b. v. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske", navedeno je iz Tužilaštva.

/Nezavisne/

Auto Janković