1207 Objavljeno 15 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Gojku Šobotu (43) i Bojanu Savanoviću (37), obojici iz Prijedora, određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su pomagali Marku Momiću (40) iz Prijedora, kojeg terete da je ubio sugrađanina Mihajla Stupara (47), zvanog Šmit.

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", koji ističu da je izvještaj protiv Šobota i Savanovića policija podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, nakon čega je to tužilaštvo zatražilo da im se odredi pritvor, što je sud i učinio.

"Šobot i Savanović osumnjičeni su da su pomogli Momiću prije, odnosno nakon zločina", kazali su naši sagovornici.

Naši izvori naglašavaju da se i dalje ulažu maksimalni napori s ciljem pronalaska Momića, te da je za njim raspisana potraga, s tim što se ne isključuje ni mogućnost da je pobjegao iz BiH. On do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije bio uhapšen.

Tijelo Stupara, podsjetimo, pronađeno je u četvrtak ujutru pored rijeke Sane u prijedorskom naselju Raškovac, a utvrđeno je da je premlaćen bejzbol palicom, ali i pregažen vozilom.

"Pronađeni su dijelovi palice. I vozilo je pronađeno, i na njemu su uočeni tragovi koji nedvosmisleno ukazuju da je Stupar njime pregažen. U pitanju je, najblaže rečeno, svirepo ubistvo. On ima modrice i povrede doslovno od koljena do glave. Glava mu je smrskana. Sav je modar po prsima, stomaku...", istakli su ranije sagovornici "Nezavisnih".

Izvori "Nezavisnih", podsjetimo, potvrdili su i da je Stupar prije nešto više od dva mjeseca izašao iz zatvora.

"Robijao je zbog droge u Kazneno-popravnom zavodu Doboj, a na uslovni otpust izašao je 30. decembra prošle godine", pojasnili su naši izvori.

Ubijeni Stupar, prema riječima naših sagovornika, dovođen je u vezu s trgovinom drogom, a policija ga je dovodila u vezu i sa razbojništvom, krađom vozila te nanošenjem povreda.

Stupar je, inače, prije nekoliko godina brutalno izboden. Njemu je, naime, u junu 2018. godine naneseno više od 15 rana i krvav je došao u prijedorsku Opštu bolnicu te zatražio pomoć, a nakon toga policiji otkrio da se sukobio sa dvojicom sugrađana koji su ga izboli. Policiji je poznat i odbjegli Marko Momić.

/Nezavisne/

Auto Janković