607 Objavljeno 15 mart 2021 Autor: Srna

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana u Republici Srpskoj subjektima izrekli kazne u iznosu od 51.000 KM, dok je za jedan objekat izrečena mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

U saopštenju se dodaje da su republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 2.508 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije.

''U 39 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju. Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, broj lica koja mogu boraviti istovremeno u objektu, poštovanje radnog vremena i korišćenje lične zaštitne opreme'', navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da se epidemiološka situacija znatno pogoršala, te da je registrovan veći broj oboljelih, naglašava se, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U okviru sprovođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 46.400 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 843.000 KM, dok je za 59 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

Iz Inspektorata pozivaju privredne subjekte i građane da ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

''Svi građani Republike Srpske u ovim izazovnim trenucima trebaju svojim odgovornim ponašanjem biti saradnici i partneri institucijama koje preduzimaju velike napore kako bi zaštitile javno zdravlje'', poručuju iz Inspektorata Srpske.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković