2036 Objavljeno 08 mart 2021 Autor: Micro Mreza

B.B. iz Laktaša uhapšen je juče zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Naime, policijskoj stanici je, od strane radnika ugostiteljskog objekta u mjestu Trn, prijavljeno da se u objektu nalazi nepozanto lice koje kod sebe ima ručnu bombu", navodi seu saopštenju.

Kako se dodaje, izvršeno je alkotestiranje B.B. kojom prilikom je utvrđeno 1,55 g/kg alkohola u organizmu.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Lišen slobode pola sata nakon počinjenog krivičnog djela

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 06.03.2021. godine, u 23,00 časova, preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i lišili slobode lice inicijala L.R. zbog osnova sumnje da je počinilo krivičo djelo ''Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari''.

Naime, iste večeri u 22,30 časova, u policijskoj stanici Laktaši, od strane oštećenog lica, zaprimljena je prijava da je nepoznato lice upotrebom fizičke snage i podesnog alata razbilo stakla na putničkom automobilu marke ''Ford Fiesta'', kao i ulazna vrata i prozore na porodičnoj kući vlasništvo oštećenog.

Lice L.R. je podvrgnuto alkotestiranju, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,47 g/kg.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Uhapšen osumnjičeni za krađu novčanika sa 800 KM

L.H. iz Banjaluke uhapšen je u petak zbog sumnje da je iz torbice oštećenog ukrao novčanik u kojem je bilo 800 KM.

"L.H. se sumnjiči da je dana 4. marta iz torbice oštećenog lica, ukralo novčanik u kojem su se nalazila lična dokumenta oštećenog i novac u iznosu od 800 КM", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Navedeni je osumnjičen da počinio krivično djela krađa.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nije platio kupljen kamion, već ga prodao trećem licu

Pripadnici Policijske stanice Potkozarje rade na rasvjetljavanju krivičnog djela utaja po prijavi oštećenog lica da je početkom februara S.V. prodao kamion "mercedes", ali da to lice nije ispoštovalo usmeni dogovor o plaćanju, već je vozilo prodalo trećem licu.

Oštećeni i S.V. su se usmeno dogovorili da S.V. oštećenom isplati 2.100 KM ili da dostavi 35 metara kubnih ogrevnog drveta, što lice S.V. nije učinilo, nego je kamion prodao trećem licu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.  

Servisne informacije PU Banjaluka

Na području Policijske uprave Banjaluka, 07.03.2021. godine, evidentirana su 4 krivična djela, 4 narušavanja javnog reda i mira, 9 saobraćajnih nezgoda od kojih 1 saobraćajna nezgoda sa posljedicama po lica i 1 požar.

Policijski službenici Policijske stanice Čelinac, 05.03.2021. godine prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka kod lica inicijala N.Đ. iz Čelinca pronašli su i oduzeli oko 0,7 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Kokain''. Lice je lišeno slobode te protiv istog slijedi podnošenje Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 05.03.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala M.J. za kojim je bila raspisana Centralna potjernica po naredbi Osnovnog suda Banjaluka.

Policijski službenici Policijske stanice Potkozarje, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela „Utaja“. Navedenoj policijskoj stanici, 05.03.2021. godine, od strane oštećenog lica, prijavljeno je, da je početkom februara licu inicijala S.V. prodao teretno vozilo marke „Mercedes“, te da su se usmeno dogovorili da lice S.V. oštećenom isplati 2.100KM ili da dostavi 35 metara kubnih ogrevnog drveta, što lice S.V. nije učinilo, nego je navedeno teretno vozilo prodao trećem licu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 05.03.2021. godine prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka izvršili su kontrolu bicikla sa pomoćnim motorom marke „LBC50QT“ kojim je upravljalo lice inicijala M.V. iz Banjaluke. Izvršenom provjerom kroz službene evidencije, utvrđeno je da za navedenim biciklom raspisana potraga od strane Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Bicikl sa pomoćnim motorom je oduzet te će biti predat policijskim službenicima Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković