1015 Objavljeno 12 januar 2021 Autor: Srna

Na području Republike Srpske u prvih deset dana januara nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, dok je u istom periodu prethodne godine šest lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

MUP je zahvalio svim učesnicima koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli poboljšanju u oblasti stanja bezbjednosti u saobraćaju.

U saopštenju se naglašava da MUP nastavlja sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu mobilnih radarskih sistema, na području svih policijskih uprava, i apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

U saopštenju su navedeni rezultati akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju sa takozvanim presretačima, a koja je organizovana od 25 decembra do 11. januara, prema kojima je evidentirano 2.706 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila.

Jedno od najvećih prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju registrovano je u mjestu Dobrljin, opština Novi Grad, kada je zabilježena vožnja od 196 kilometara na čas dok je ograničenje 80 kilometara na čas.

U mjestu Palačkovci, opština Prnjavor, zabilježeno je 138 kilometara na čas a ograničenje je 80 kilometara.

U Trnjanima, grad Doboj, registrovana je brzina od 136 kilometara na čas, a ograničenje je 80 kilometara na čas, u mjestu Lugovi, opština Šamac, registrovana je brzina od 138 kilometara na čas a dok je ograničenje od 50, dok je u Trebinju, u Ulici Niškićki put registrovana brzina bila 103 kilometra na čas na ograničenju do 50 kilometara.

U Novoj Topoli, grad Gradiška registrovana je brzina od 122 kilometra na čas uz ograničenje od 60 kilometara, a u Čađavici, opština Mrkonjić Grad, registrovana je brzina od 146 kilometara na čas, a ograničenje je 80 kilometara na čas.

MUP podsjeća da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila - "presretači", vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu.

Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Auto Janković