1032 Objavljeno 07 april 2020 Autor: Micro Mreza

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20,00 do 05,00 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 06.04.2020. godine oko 00,05 časova u mjestu Brestovčina, grad Gradiška sankcionisali su lice M.L. koji je zatečen da upravlja putničkim automobilom, te je izvršenom kontrolom utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,01 g/kg.

Licu M.L. koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Podsjećamo, od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada ( obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.neti www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za lica koja nemaju poslodavca, a koji se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazujući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2’’ i ’’ bolesti COVID-19’’ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Auto Janković