1188 Objavljeno 03 decembar 2021 Autor: Micro Mreza

Nakon što je Radoslav Ć. (40) iz Čelinca uhapšen jer se danas sa noževima u ruci kretao oko Srednjoškolskog doma u Banjaluci, utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, te će biti prekršajno sankcionisan.

On je sebi imao košulju na kojoj piše "Polis", a čim je uočen da nosi dva noža u rukama pozvana je policija, koja ga je brzo razoružala.

Ustupljena fotografija

Nije poznato šta je bila namjera muškarca koji je u jednom trenutku bio došao do vrata doma, niti da li je planirao ući ili napasti nekog.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o osobi koja ima određene psihičke probleme a od ranije je poznat policiji.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su nam da su službenici PU Banjaluka postupili po prijavi da se u blizini srednjoškolskog doma, kreće osoba držeći dva noža u rukama. Kako su naveli, izlaskom na lice mjesta identifikovali su i uhapsili R.Ć. iz Čelinca od kojeg su oduzeta dva noža.

MUP RS

Takođe, od njega je oduezet još jedan nož i i improvizovana teleskopska palica sa kukom.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da u navedenom slučaju nema elemenata krivičnog djela, te će u skladu sa tim isti biti prekršajno sankcionisan", naveli su iz policije.

On se nalazi u službenim prostorijama PU Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku.

Odbjegli Petar Dukić se predao Tužilaštvu BiH

Banjalučanin Petar Dukić (41) osumnjičeni u predmetu "Transporter" u kojem je zaplijenjeno više od 300 kilograma skanka uhapšen je danas kada se u prisustvu advokata predao Tužilaštvu BiH u Sarajevu.

On se javio postupajućem tužiocu koji ga je ispitao nakon čega će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

"Nakon višednevnog boravka u bjekstvu, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama, Dukić Petar predao se Tužilaštvu BiH, nakon čega je postupajući tužilac naredio lišenje slobode osumnjičenog", potvrđeno je iz Tužilaštva BiH. 

U ovom predmetu Tužilaštvo sa partnerskim agencijama iz BiH, regiona i zemalja EU, provodi obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine droga, iz inostranstva u BiH, te iz BiH prema zemljama EU.

Policija za njim traga od polovine novembra kada je bilo uhapšeno više osoba od kojih je Sud BiH bio odredio pritvor za šestoricu.

U akciji je bilo uhapšeno ukupno deset osoba, od kojih je jedna uhapšena naknadno nakon prelaska granice jer je bila u inostranstvu.

Pritvoreni su Bojan Cvijetić, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević i suspendovani policijski inspektor Mladen Milovanović, koji je naknadno pušten na slobodu jer mu je rješenjem Suda BiH ukinut pritvor i određene su mu mjere zabrane.

Za Dukićem je bila raspisana potjernica, a tokom akcije policija je zaplijenila 303 kilograma skanka pronađenog na lokaciji koju on koristi.

Tada je policija oduzela i više skupcjenih vozila, kao i povjerljive dokumente OSA o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu na lokaciji koju kortisti Cvijetić, koji je inače bivši savjetnik tadašnjeg ministra Dragana Mektića.

U pitanju je skank vrijedan 1.2 miliona maraka i vozila: golf 8, audi SQ7, mercedes S klase, mercedes GLC, dva audija Q5, BMV X5 te kombi folksvagen transporter. 

Državni tužilac Dubravko Čampara objasnio je ranije na koji način je djelovala grupa, a Cvijetić se prema riječima tužioca nalazio na čelu grupe dok su ostali osumnjičeni bili pod posebnim istražnim radnjama te je otkrivena veza između organizatora i grupe ali i načina na koji je novac odlazio i vraćao se u BiH.

Rekao je,  između ostalog da je osim skanka i skupocjenih vozila, zaplijenjena i velika suma novca i 56 kilograma kokaina. 

Tužilac je to ocijenio kao "kap u moru", jer je grupa imala  namjeru još pet tona droge da prebaci u zemlje EU.

Skupocjena vozila su koristili kao polog za kupovinu droge na području Albanije i Crne Gore, a sa Dukićem je sarađivao Ekrem Bajrami iz Albanije. 

Kako je rekao tužilac, hale u kojima su poslovali Dukić i Cvijetić korištene za skladištenje droge, a firme su im bile samo paravan za ono što su radili.

Dukić je vlasnik auto-radionica "Master" u Banjaluci i poznat policiji, a hapšen je u razbijanju organizovane kriminalne grupe za krađu i preprodaju automobila.

Takođe, MUP RS hapsio je Dukića i njegovog oca, i u okviru velike akcije hapšenja pripadnika škaljarskog klana i pojedinaca iz policije koji su osumnjičeni da su mu pomagali i bili u bliskim vezama sa njim.

Dukići su hapšeni zbog sumnje da su u svojoj kući pružili utočište odbjeglom pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću, optuženom za ubistvo.

Osumnjičen za krađu iz grobljanske kapele

Prnjavorska policija je identifikovala i izvršila kriminalističku obradu nad licem iz Prnjavora čiji su inicijali R.B. osumnjičenim da je kralo novac iz kapele na groblju u Brezniku, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Ovo lice osumnjičeno je za tešku krađu.

Policijska uprava Banjaluka, osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, navodi se u saopštenju.

Policijskoj stanici Prnjavor juče je prijavljena karađa iz kapele na mjesnom groblju Breznik.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvještaj protiv dva lica zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz ovog grada čiji su inicijali R.S. i D.K, koji su zloupotrebom položaja pribavili imovinsku koristi od 29.200 KM.

Lice R.S. je osumnjičeno da je od 2012. do 2014. godine, u svojstvu direktora mikrokreditne organizacije iz Sarajeva - filijale Banjaluka, iskoristilo svoj položaj, dajući uputstva kreditnim službenicima, koji su sa klijentima potpisivali ugovore o kreditu, kako da oštećene dovedu u zabludu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Osumnjičeno lice je u više navrata potpisalo i ovjerilo više lažno sačinjenih ugovora o kreditu, te na taj način pričinilo materijalnu štetu klijentima i pribavilo za sebe protivpravnu imovinsku korist od 9.200 KM.

Lice D.K. se sumnjiči da je, kao kreditni službenik mikrokreditne organizacije iz Sarajeva - filijale Banjaluka, 15. aprila 2013. godine sačinilo lažni ugovor o kreditu i na taj način pričinilo materijalnu štetu klijentu i pribavilo za sebe protivpravnu imovinsku korist od 20.000 KM.

UKC RS: Stabilno žena koja je pala sa zgrade u Banjaluci

Žena koja je juče popodne pala sa zgrade u izgradnji u centru Banjaluke hospitalizovana je u Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju UKC RS, jer je zadobila povrede lica a trenutno je stabilnih vitalnih parametara.

To je za "Nezavisne" potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove odakle su rekli da je dovezena u Urgentni centar UKC Republike Srpske sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka juče u 16 časova.

Prema riječima načelnika Klinike dr Marinka Karalića pacijentica je zadobila povrede lica i trenutno je stabilnih vitalnih parametara, te ostaje na daljem praćenju i liječenju u ovoj Klinici.

Kako nezvanično saznajmo radi se o arhitekti koja je juče bila na gradilištu  kada je došlo do nezgode.


Pratite ''Micro mrežu'':
 Facebook, Logo, Social Network, Network   

Auto Janković